Het heeft dan ook anderhalve eeuw geduurd voordat deze tuin werd tot wat hij nu is: een park van zo’n elf hectare. Kenrokuen Garden dateert nog uit het Edo-tijdperk (1603-1867), de periode waarin Nederland en China als enige landen handel mochten drijven met Japan.
Kenrokuen betekent ‘combinatie van zes factoren’ omdat er zes elementen aanwezig zijn die in een tuin thuishoren namelijk weidsheid, afgesloten ligging, kunstmatigheid, ouderdom, een panoramisch uitzicht en water.
De tuin is omgeven door bergen. Er zijn wandelpaden met uitzicht. De tuin is ruimtelijk. Er zijn waterpartijen zoals vijvers en er zijn elementen van oudheid zoals stenen lantaarns. Tot slot zijn er tuintechnieken toegepast: het park is goed onderhouden.
Nog een week en dan staat deze tuin volop in bloesem-weelde door de sakura. Nu zitten de meeste kersenbloesem nog in de knop en bedekt met een laagje sneeuw. Ook groeien er eeuwenoude pijnbomen (den) Deze staan symbool voor een lang leven volgens de Japanners. In Japan mogen de bomen oud worden, en krijgen ze een steuntje in de rug! Aan de oever van een meer prijkt een theehuis uit 1774. Kenrokuen Garden hoort bij Kanazawa Castle.